Zomer! Voor veel mensen tijd om afstand te nemen van de dagelijkse routine. Genieten op een heerlijk zonnig vakantieoord, actief in de natuur of relaxed in huis en tuin of terras.

WAT MAAKT JOU GELUKKIG?
Je kunt de zomerperiode ook gebruiken om na te gaan wat je nu echt belangrijk vindt in het leven. Bijvoorbeeld voldoende tijd voor jezelf of je gezin te hebben, zinvol werk verrichten, een inspirerend voorbeeld zijn, fit en gezond zijn, financieel gerust zijn, cultuur in je leven te hebben of veel in de natuur zijn.

Als je voelt welke waarden voor jou het belangrijkste zijn, vraag je dan bij alles wat je doet af of deze keuze je dichter bij je waarde brengt of je er juist verder weg van duwt. Je wilt bijvoorbeeld meer relaxed in het leven staan. Accepteer je dan toch nog snel om je beste vriendin te gaan helpen behangen vlak voor je vertrek naar Spanje of ga je rustig inpakken? Of je wil fitter en gezonder zijn. Ga je tijdens de vakantie iedere dag genieten van ijsjes, wijntjes en luieren of ga je iedere dag een uurtje bewegen? Of beide?

Waarom is het belangrijk om je waarden te kennen en er naar te leven? Als je een leven leidt dat eigenlijk niet goed voelt, dan krijgen ongenoegen, frustratie, onrust, verdriet of stress veel kans. Niet tof voor jou en waarschijnlijk ook niet voor je naasten.

FRUSTRATIES
Veel mensen zijn geneigd deze lastige gevoelens, de leegte, het ongemak te dempen met eten. Daar word je gemoed uiteraard niet beter van, tenzij heel kort. Als je wel dagelijks de dingen doet die jij belangrijk vindt, dan ervaar je vervulling en wordt je door jezelf en je bezigheden ‘gevoed’. Opvulling met eten is dan niet nodig.

Al die frustraties van een onvervuld leven, kunnen ook leiden tot een of andere ziekte. Als jij niet doet wat nodig is om gelukkig te zijn, zal je lichaam daar wel een stokje voorsteken en je soms letterlijk plat leggen. Nu moét je wel stilstaan bij je leven. Beter voorkomen dan genezen, niet?

BACHBLOESEMS
De juist samengestelde bachbloesems kunnen je helpen je weer op het rechte pad te brengen. Niet dat je nu verkeerd zit, integendeel. Waar je nu bent is waar je moet zijn om te leren wat je te leren hebt (wat een zin!). Maar je voélt dat het tijd is om een andere weg te kiezen.

Zo is er bv. Wilde dravik (Wild Oat) als je ontevreden bent met wat je doet in het leven waarbij je je richting, je levensdoel (nog) niet kent. Met dit bloemetje ga je het hoogstwaarschijnlijk wél ontdekken én in gang schieten!

Dit is maar een greep uit de mogelijkheden. Een flesje mag maar liefst zes van de achtendertig bloesems bevatten!

Ook met voeding kan ervoor gezorgd worden dat je op zijn minst gezond snackt, waardoor je je emotioneel ook beter gaat voelen en/of als je dan toch ziek geworden bent, kan je jezelf ook hier met voeding en bachbloesems laten ondersteunen.

Contacteer mij NU voor een afspraak.

Zeg nu toch maar even F**k it tegen een zinvol leven en ga nu maar snel genieten van de zomer!

Warme groetjes uit het zonnige Zuid-Frankrijk,
Sandra