Een klein meisje wilde een huis schilderen voor haar mama’s verjaardag. In haar kleine hoofdje heeft het huisje al een kleur, ze weet perfect hoe het eruit gaat zien. Het is alleen nog een kwestie van het op papier te zetten.

De tekening is op tijd klaar. Naar haar allerbeste vermogen, heeft ze op papier gezet hoe het ideale huisje er voor haar uitziet. Het is een echt kunstwerkje want komt recht uit haar hart. Elk lijntje en elk kleurtje heeft ze neergezet vanuit liefde voor haar mama. Elk raam, elke deur heeft ze geschilderd in de kleuren en de vormen die voor haar een perfect raam en een perfecte deur zijn. Ook al ziet het er misschien niet uit als een mooi huis, het is tenslotte getekend door een kindje, toch is het het meest perfecte huis dat ooit geschilderd is omdat het kleine artiestje haar hele hart en ziel erin gestoken heeft, haar hele zijn.

Dat is gezondheid, succes, geluk en puur geven. Geven door liefde in vrijheid op onze eigen manier.

En zo komen we deze wereld tegemoet als we geboren worden. Onze ziel weet welke tekening we mogen maken, wetende wat ons pad in het leven is. Het enige wat we nog hoeven te doen is materialiseren, het ‘echt’ maken, doen. Ons concentreren op het vervolmaken van het schilderij. En naar ons beste vermogen onze gedachten en doelen in het fysieke leven waarmaken.

Als we van begin (geboorte) tot einde (overgaan) onze eigen idealen en wensen volgen, is falen onmogelijk. Dan is ons leven een ongelooflijk, gezond en gelukkig succes.

Aan de andere kant…

Hetzelfde verhaal van het kindartiestje illustreert hoe, als we het toelaten, hoe moeilijkheden in ons leven onze successen, gezondheid en geluk kunnen belemmeren en ons verder van ons doel af kunnen brengen.

Het kleine meisje is vrolijk het huisje aan het schilderen voor haar mama’s verjaardag als iemand voorbij komt en zegt: ‘Waarom zou je daar geen raam tekenen? En daar een deur? En natuurlijk zou het tuinpad beter zo lopen.’ Als resultaat is het meisje niet meer bezig met hoe ze het in eerste instantie in haar hoofd had. Ze zal wel verder werken, maar is nu iemand anders’ ideeën, op papier aan het zetten. Ze kan tegendraads worden, geïrriteerd, ongelukkig of bang om de suggesties over haar schilderij van het huis niet uit te voeren. Ze kan de tekening beginnen haten en het misschien in stukken scheuren. Hoe ze reageert, zal afhangen van welk type kind ze is.

De uiteindelijke schilderij zal misschien een herkenbaar huis zijn, mooier voor ons dan dat ze het alleen zou gedaan hebben, maar het is geen perfect huis meer want het is de interpretatie van iemand anders dan het meisje z’n ideeën.

Dit is ziekte: onze reactie op de invloed van anderen. Dit komt in ons leven als we anderen toelaten tussen te komen in onze levensdoelen met als gevolg twijfels, angsten of onverschilligheid. 

Herken je jezelf in dit verhaal? Laat je je ook beïnvloeden door wat anderen zeggen of doen? Voel je dan ook twijfels of angst of kan het je uiteindelijk niet meer schelen wat je wel of niet doet? 

Met de bloesems van dokter Bach, die dit verhaaltje bedacht en neerschreef, kan je jezelf met mij als gids helpen terug de moed, ‘goesting’ en kracht te hebben je eigen leven te leiden. Neem snel contact met me op.

Gelukkige groetjes,

Sandra