Scheiden of blijven? Het is een bekend boek van Mira Kirshenbaum en als je het googelt, komt je duizend-en-één coaches, psychologen, enzovoort tegen die er raad over geven. Wat ik tot nu toe nergens gelezen heb, waardoor ik er zo mee worstelde, is dat twijfelen oké is! De eerste geruststelling daarover kreeg ik toen ik dit las:

“Twijfel is de wachtkamer van inzicht” – Confucius

Er viel al heel wat last van mijn schouders, de grote druk die ik mezelf oplegde: beslis NU, beslis NU. Hoe meer druk je jezelf oplegt, hoe moeilijker het wordt…

Het maakte het daarom niet persé makkelijker, dat twijfelen over scheiden of blijven, maar het gevoel dat het oké is, betekende veel voor mij. Tot ik bij andere dingen die ik deed, of niet deed, voelde en wist: 

“Je doet het als je het doet” – Zo Sandra, Zo Simpel.

Als iets niet dringend moet, dan doe je het als je het doet. Als je geen wekker zet en een lege agenda hebt (zalig!) dan sta je op als je opstaat, ontbijt je als je ontbijt, doe je wat je doet wanneer je het doet. Probeer maar eens! Supersimpel, en toch geldt het ook voor beslissen. Ineens voel je iets, doe je iets of zeg je iets waardoor ‘de beslissing’ gevallen is. En dan doe je ook wat je gezegd of gedaan hebt. En weet je wat?:

“Niks hoeft definitief te zijn” – Zo Sandra, Zo Simpel.

Jaja, echt een uitspraak voor een twijfelaar zou je denken. Maar het is wel zo! Als je bij je partner weggaat, maar je concludeert na afzienbare tijd dat hij of zij tóch de persoon is waarmee je momenteel verder wil, dan ga je toch gewoon terug? En als het dan te laat is?

“Dan is het zoals het moet zijn” – Zo Sandra, Zo Simpel.

Een blog vol quotes zal je zeggen, maar ze zijn wel heel waardevol, vind ik!

Wat doen de quotes met je? Ze zijn niet alleen toepasbaar als je twijfelt in je relatie! Bekijk ze nog maar eens: Je doet het als je het doet, niks hoeft definitief te zijn en het is wat het is. Ze geven mij zooooveeel rust. Jou ook?