Voel je je ook wel eens (heel) gestresst? Bijvoorbeeld:

Je hebt ruzie hebt met je partner of kinderen, of met je baas.
Je hebt slecht nieuws gekregen en bent helemaal in shock.
Je mag rij-examen gaan doen en bent op van de zenuwen.
Je hebt een ongeluk gehad met de auto of de fiets en je bent heel erg geschrokken, en/of de andere partij ook.
Je mag naar de tandarts en besterft het.
Je hebt een sollicitatiegesprek: brrrr!
Je (eerste) vliegreis: spannend!

Voor zulke plotselinge toestanden heeft dokter Edward Bach Rescue Remedy gemaakt. Er zitten vijf van de 28 Bach-remedies in:

Eerste hulp

Deze vijf remedies werden speciaal door dokter Bach gekozen voor een ‘eerste hulp’ samenstelling, omdat ze in combinatie een geschikte all round crisis-remedie zijn. Hij gebruikte Rescue Remedy voor het eerst in de eerste helft van de jaren 30, toen hij ze aan een visser gaf die net een schipbreuk had overleefd. De jonge visser was bewusteloos en zijn gezicht was blauw weggetrokken. Iedereen dacht dat hij het niet zo overleven. Dokter Bach bevochtigde de lippen van de jongen, de plek achter zijn oren en zijn polsen met de remedie. De jongen kwam snel weer bij, ging rechtop zitten en vroeg om een sigaret. Iedereen stond versteld.

Mentale toestand

Rescue verzacht je mentale toestand, zodat – indien nodig – de genezingsprocessen in je lichaam in staat zijn om meteen van start te gaan. Het kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden (bv. een paar druppeltjes op een wonde) en is verkrijgbaar in vloeibare vorm en als crème. De Rescue Remedy Cream werkt verzachtend en genezend. Je kan het bv. gebruiken als je in aanraking bent gekomen met brandnetels, of voor de massage van een gestresseerde persoon, of ik raadde het aan voor mijn petekindjes als ze een soort van ‘luieruitslag’ hadden.

Je kan Rescue zo kopen in de natuurwinkel. Ofwel als een spray (heb ik altijd in mijn handtas, net als Arnica) waarbij je twee maal in je mond sprayt. Ofwel koop je een stockflesje met druppelteller, waarbij je 4 druppels in een flesje van 30 ml doet, aanvult met een beetje alcohol en verder met bronwater. Dat kan je gebruiken als je in een langere toestand van grote stress zit.

Dieren en planten

Dieren kunnen zeker ook baat hebben bij Bach-remedies en dus ook bij Rescue. Ook zij kunnen in shock zijn, of heel angstig en paniekerig. Zoals bij mensen, is elk individu anders en is het vaak nodig om ze één of meerdere van de 38 andere remedies te geven. Er zijn mensen die daarin gespecialiseerd zijn (ik ga het volgend jaar leren), contacteer me gerust voor gegevens van een goede dieren-Bach-therapeut. Ook planten reageren heel goed, echt!

Rescue bevat vijf van de 38 bloesems. Maak NU een afspraak voor een emotieheler op jouw maat. Na ons eerste gesprek, face-to-face in mijn praktijk in Antwerpen, of telefonisch of via Skype, krijg je je eerste Bachbloesems GRATIS mee of opgestuurd. Ik zou zeggen: profiteer ervan!

Gezonde groetjes,
Sandra