De eerste vraag van de week gaat over de angst om een geliefde te kwetsen of om gekwetst te worden. Stel: je leert iemand kennen en jullie doen leuke dingen samen. Wandelen, iets drinken, eten, babbelen, oneindige gesprekken voeren, zo van die zalige dingen. Dan voel je ‘oei, deze persoon komt wel héél dichtbij mij’ en je voelt dat je de neiging hebt om te vluchten, niet meer te willen afspreken, de ander weg te duwen. En je vraagt je af waarom je dat doet. Je beseft dat je bang bent gekwetst te worden of te kwetsen, dat je nu al denkt niet te willen meemaken dat hij of zij je ooit weer laat vallen, of omgekeerd.

We hebben hier te maken met een concrete angst voor iets, de angst om gekwetst/verlaten te worden. Om jezelf de ruimte te geven te zien dat deze angst gecreëerd wordt door iets dat je ooit meemaakte, als kind of volwassene, en om hierin klaarheid en rust te brengen, zou je Mimulus (Maskerbloem) kunnen nemen.

Mimulus (foto)

Ondanks het feit dat je er de nutteloosheid of ongefundeerdheid van inziet, heb je soms angst voor iets concreet. Niet alleen is dergelijke angst een slechte raadgever, ze kan ook verlammend werken op cruciale momenten. Om tastbare angsten te helpen overwinnen en met meer moed en vertrouwen op een goede afloop door het leven te stappen, adviseerde dr. Bach de bloesem van de mimulus. Ze helpt bovendien de eerder verlegen en teruggetrokken personen om assertiever en dapperder voor de dag te komen.

Van hinderende beleving naar talent of kracht

Van concrete, benoembare (alledaagse) angst naar dapperheid en moedige zelfoverwinning.

Van schuchterheid, verlegenheid en schaamte naar lef, assertiviteit en vertrouwen. 

Heb jij wel eens last van angsten? Zou je mimulus wel eens uit willen proberen? 

Meestal is één bloesem niet voldoende. In een remedieflesje doe ik maximum 6 Bachbloesems. In de vraag van deze week bijvoorbeeld zou ik er zeker Star of Bethlehem bijdoen omdat de angst om gekwetst te worden of om te kwetsen en daarom geen relatie willen aangaan, te maken heeft met een gebeurtenis uit het verleden. Hier helpt Star om al die trauma’s een plaats te geven, er inzicht in te krijgen en op te lossen. 

Wil jij ook meer vertrouwen krijgen in jezelf en het leven en daardoor rustiger en gelukkiger worden? Contacteer mij voor een gratis kennismakingsgesprek om te zien wat ik voor je kan doen.