De vraag van deze week komt van Myriam. Ze schreef me dat ze zich niet goed in haar vel voelt.

Om het perfecte Bach remedieflesje te kunnen maken, zou ik natuurlijk een gesprek met haar kunnen hebben. Maar naar aanleiding van haar vraag, ga ik één van de 38 Bachbloesems bespreken die ik haar mogelijks zou geven.

Crab Apple (foto)

Sommige mensen leggen de lat wel heel hoog als het gaat om netheid, reinheid en orde. Alles moet in een onberispelijke, zuivere staat verkeren en zowel een vuiltje of een insect in hun omgeving als een puistje of wratje op het lichaam vervult hen al met afschuw. Sommigen hebben bijna een afkeer van zichzelf door een huiduitslag, zweetvoeten, wratjes, een vetrolletje, … Anderen willen zoveel orde en perfectie in hun leven, dat ze zich voortdurend verliezen in details en onbenulligheden en zo de essentie niet meer vatten. Om in dergelijke toestanden alles weer in de juiste verhoudingen te zien, ontwikkelde dr. Bach de bloesemremedie van de wilde appel (Crab Apple).

Van hinderende beleving naar het talent of de kracht

Van overdreven reinheidsideaal naar gevoel voor schoonheid en reinheid. Van een onrein, zuiver gevoel naar aanvaarding van onvolmaakte schoonheid. Van zich verliezen in details, obsessie en fixatie naar aandacht voor de essentie en de juiste orden. Van perfectionisme en drang naar absolute orde naar de juiste verhoudingen zien.

Is Crab Apple iets voor jou? Ja, maar heb je nog meer nodig? Nee, maar heb je iets anders nodig? Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek zodat ik je meteen kan zeggen wat ik voor je kan betekenen.

En wat is jouw vraag van de week? Stuur ze me hieronder of via een mailtje naar Sandra@zosandra.be