Dat zijn één van de vele (kleine en grote) uitdagingen die mensen mij voorleggen. En waar ik zelf soms ook mee kamp. Daarom dacht ik: ‘Laat mij iedereen doen genieten van de eenvoudigste oplossing, die mensen voor zichzelf kunnen voorzien’. 

Daarom ga ik vanaf nu elke week een vraag of uitdaging voorleggen. Een vraag of uitdaging die jij me mag voorleggen! Stuur mij je vraag op Sandra@zosandra.be.Elke week behandel ik er één en zeg ik wat je zelf kan doen om jezelf op een simpele manier te helpen met een bloesemremedie van dokter Bach, die je zelf kan maken (ik leg verder nog uit hoe). 

Hoe werkt het? 

Ik vertel je welke Bachbloesem er bij jou past op het moment je kampt met een bepaald probleem zodat je gevoel over de situatie, het probleem verandert. Hierdoor wordt de oorsprong van het probleem door jou zelf ‘automatisch’ aangepakt omdat er ruimte in je hoofd geschapen wordt en je gevoelens errond helder worden. 

Vraag van deze week

Vandaag wilde ik deze ‘vraag van de week’ introduceren en deze nieuwsbrief opstellen. Maar ik had er deze morgen eigenlijk niet veel energie voor om eraan te beginnen, want ik wist nog niet hoe en ik vond telkens weer iets anders om eerst te doen. Ik had een beetje een ‘maandagochtend’-gevoel, zo van: ik wil wel want eens ik bezig ben is het meestal goed, maar ik weet niet hoe eraan te beginnen en geraak niet op gang. 

Ik nam een tasje thee en deed er twee druppeltjes hornbeam (haagbeuk) in. Tegen dat m’n tas thee op was, stond ik recht zonder er verder nog over na te denken en ging ik achter mijn computer zitten. Tot ik plots dacht ‘Hé, ik heb hornbeam genomen en nu ben ik bezig, cool!’. 

Bloesem van de week: hornbeam (foto)

Een stuk vervelender dan lichamelijke vermoeidheid na handenarbeid of na stevig sporten is een gevoel van geestelijke vermoeidheid. Vooral in onze leefwereld waarin computer, TV en telefoon centraal staan en je meer dan je lief is in de file aanschuift of onder druk moet presteren, kun je je soms danig geestelijk futloos en afgetobd voelen. Speciaal voor een dergelijk gebrek aan mentale frisheid ontwierp Dr. Bach de bloesemremedie hornbeam. Deze bloesem kan je weer de vitaliteit bezorgen om zaken waartegen je opkijkt, weer met een frissen geest en volle moed aan te vatten. 

Van hinderende beleving naar het talent of de kracht

Van geestelijke futloosheid naar geestelijke frisheid en innerlijke levendigheid.

Van mentale vermoeidheid naar hernieuwde belangstelling, zin.

Van een maandagmorgengevoel naar een frisse startkracht, pit. 

Iets voor jou?

Een remedieflesje maak je door van de stocksolution hornbeam (bioshop, apotheek) twee druppeltjes in een 30 ml flesje te doen en aan te vullen met enkele druppels alcohol (bv cognac) en bronwater (geen kraantjeswater). Met een druppelteller neem je minstens vier keer per dag vier druppels. Flesje en druppelteller kan je ook bij de apotheek kopen. 

Nog andere uitdagingen?

Een remedieflesje mag zes bloesems bevatten. Die kunnen dan allen samen hun werk doen om jouw emoties weer in evenwicht te brengen. Meestal heb je naast het ‘niet op gang geraken’ nog andere uitdagingen en/of zijn er specifieke redenen waarom je niet op gang geraakt. Mogelijks heb je meerdere en andere Bachbloesems nodig. Klik hier om te lezen welke bloesems er allemaal zijn. 

Laat mij je helpen

Stuur mij een mailtje op sandra@zosandra.be om een gratis telefonisch kennismakingsgesprek te plannen zodat we samen kunnen zien of ik voor jou het perfecte flesje kan samenstellen. Want ik heb de hele set van 38 Bachbloesems. 

De kennismaking kan ook online gebeuren. Ik laat je snel weten of en hoe ik je kan helpen. 

Bombardeer mij maar met je vragen, ik behandel er elke week (anoniem) eentje. 

Liefs,

Sandra

Wekelijks geef ik het antwoord op de Vraag van de week. Wees zo vrij om dit bericht te delen met iedereen die het kan bekoren. Je kan hiervoor de sociale media icoontjes gebruiken. 

Wil je alvast meer weten over mij? Klik hier: www.zosandra.be

Als Bachconsulente en voedings-/kankercoach ben ik jouw gids als het over emoties en voeding gaat. Al meer dan vijf jaar help mensen die in de knoop zitten met hun emoties en met voeding. Ik schreef tal van e-booken en factsheets om mensen op weg te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Je kan ze gratis downloaden: klik hier. 

?Geen betweterig gedoe; jij beslist wat je met je leven doet. Ik ben je gids. ?