Het is oh zo belangrijk dat de échte betekenis van gezondheid en ziekte duidelijk is voor ons, vond dokter Edward Bach.

Gezondheid is de volledige harmonie tussen onze ziel, onze geest en ons lichaam. En het is helemaal geen moeilijk ideaal, integendeel, het is zo simpel dat we het over het hoofd zien.

Achter alles wat we doen en alles wat gebeurt, zit een ‘hoger’ doel.  We zouden kunnen zeggen dat alles gewoon een uiting is van onze spirit. We hebben allen een hoger doel in deze wereld. En onze ziel gebruikt ons lichaam en onze geest als instrumenten om onze doelen te bereiken. Een goede gezondheid en geluk ervaren we als ze alle drie (ziel, geest en lichaam) in harmonie zijn.

Voor dat hogere doel hoeven we niets op te offeren of zo, we hoeven ook niet ‘raar’ te doen of te zijn en we kunnen net als iedereen genieten van het leven. Integendeel, we zullen nóg meer van dit alles genieten als we op ons juiste pad zitten. Wat het pad of doel ook is, we zullen wat we doen met passie doen en zo kunnen we ons ware zelf zijn. En dat voelt zalig!

En zo kunnen we onze gezondheid als parameter nemen om te weten in hoeverre we in harmonie zijn met onze ziel, die ons altijd en overal leiding geeft. De kunst is van ernaar te kunnen luisteren.

Heb jij het gevoel in harmonie te zijn? Hoe voel je dat? Laat het me weten met een mailtje of het reactieveld hieronder. 

Wil je in harmonie komen met jezelf, je ziel en dus ook je omgeving? De Bachremedies kunnen je daarbij helpen met mij als je begeleider. Contacteer me nu voor meer info, een e-consult per mail of een consult in Antwerpen. 

Tot snel?

? Sandra