Op de foto mijn lieve Lotje, een Yorkshire van 9 jaar jong. Al lang voor ik haar baasje mocht zijn, wist ik natuurlijk al dat dieren emoties hebben. Toen ik de Bachbloesems leerde kennen ongeveer vijf jaar geleden, wist ik al snel dat ik ook dieren daarmee kan en wil helpen.

Wat een aanpassingsvermogen…

De dieren waarmee wij samenleven of waarmee we in contact komen – huisdieren, dieren in de zoo, dieren in opvangcentra en asielen -, hebben door de vele jaren heen een enorm aanpassingsvermogen moeten tonen en bij zichzelf naar boven halen om te kunnen voldoen aan samenleven met ons, de mensen. En soms kan dit ook voor een dier te veel van het ‘goede’ worden. Je aanpassen kent zo zijn grenzen. En dan loopt de emmer over. En dan word je als hond, kat, paard, ijsbeer, kip, konijn, varken, … ‘agressief’ of bang, of kan je niet meer slapen of tot rust komen. 

De bloesems van dokter Bach zijn ook heel effectief voor dieren. Ze zijn niet zo kritisch als mensen en doen niet hun best om hun gevoelens te verbergen. Daarom reageren ze goed op de remedies.

Welke remedies?

De meest toegepaste remedie bij dieren is de Rescue Remedy. Deels omdat het vaak moeilijk te begrijpen is dier werkelijk voelt. En er is ook een goede psychologische reden omdat dieren net als wij met hun eigen versies van paniek, schrik, shock en controleverlies reageren op allerlei traumatische gebeurtenissen. Het zijn net deze emoties die door de Rescue Remedy in balans kunnen gebracht worden.

MAAR het is ook van het grootste belang dat je ook bij dieren let op het temperament in combinatie met zijn of haar stemming en karakter en niet zomaar alleen Rescue geeft zonder meer. Al kan je daar wel mee starten en zien wat het geeft.

Je hond bijvoorbeeld kan tegen voorbijgangers gemeen blaffen maar de redenen om te blaffen kunnen sterk uiteen lopen. Sommige blaffen omdat ze bang zijn, andere omdat ze bezitterig zijn en hun baasje bewaken, weer andere omdat zij heersen over hun territorium en laten zien dat ze de baas zijn.

Het is echter de onderliggende oorzaak die het belangrijkst is en de ware gids is! Contacteer mij voor een flesje op maat voor je huisdier. Een flesje vol rust bijvoorbeeld. Of een flesje vol (zelf)vertrouwen. Ik maak het graag voor je huisdier, asieldier, zoodier, …

?Sandra