Een helder en duidelijk doel in het leven hebben, of zoals ze in Japan zeggen een ‘ikigai’, een grote passie, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in je leven.

De Bachbloesem Wild Oat heeft als missie je je ikigai te helpen vinden. En dan heb je niet het gevoel dat je werkt en dus op pensioen ‘moet’ of wil gaan. Waarom zou je niet actief blijven zolang je gezondheid het toelaat? Belangrijk is natuurlijk wel dat je iets doet waar je blij van wordt.

In het Japans bestaat er zelfs geen woord dat ‘met pensioen gaan’ betekent in de zin van ‘je voorgoed terugtrekken van je werk’ zoals wij dat in het Westen kennen. Dan Buettner, een journalist van National Geographic die goed bekend is met Japan, zei: ‘in deze cultuur is een levensdoel hebben zó belangrijk dat ze ons concept pensionering niet kennen’.

Wild oat

Dokter Bach beschreef deze bloesem als volgt: ‘Voor hen die ernaar streven iets belangrijks in het leven te doen. Die veel ervaring willen opdoen, van alles zoveel mogelijk willen profiteren en echt willen leven. Hun moeilijkheid is de keuze van hun carrière, want hoewel zij zeer ambitieus zijn, hebben zij geen speciale roeping. Dit kan tot vertraging in de ontwikkeling en tot ontevredenheid leiden’.

Herkenbaar? Bij jou of iemand die je kent? Laat het me weten en deel dit bericht. 

Wil jij ook een flesje vol Doelgerichtheid? Maak nu een afspraak

?Sandra