FAQ

Zijn Bachbloesems geschikt voor iedereen?

Ja, de bloesemremedies kunnen gebruikt worden door iedereen, van baby tot bejaarde, van plant tot dier.

Hoe moet ik Bachbloesems nemen of geven aan mijn dier?

Je neemt vier keer per dag, over de dag verspreid, vier druppels (4x4) zonder dat de tong de druppelteller raakt. Je kan ze eventueel ook telkens in een beetje water doen op een lepeltje of in een glas.

Aan dieren geef je het op iets lekkers, zodat je controle hebt over het aantal druppels dat genomen worden. Als dit heel moeilijk is, kan het desnoods wel in het drinkwater, dat je dan wel dagelijks moet verversen.

Je mag meerdere keren per dag vier druppels nemen als je voelt dat dat nodig is.

Zijn er bijwerkingen?

Neen, Bachbloesems hebben geen bijwerkingen, beïnvloeden de werking van reguliere medicatie niet en zijn combineerbaar met elke heelwijze.

Hoe werken de Bachbloesems?

De bloesemremedies van dokter Bach zijn subtiele of fijnstoffelijke remedies zoals bv ook de homeopathie. De energetische werking ervan is dan ook niet rationeel of materieel uit te leggen.

Deze methode is erop gebaseerd dat dat bepaalde bloesems een harmoniserende en positieve kracht bevatten, die niet met onze wetenschappelijke analyse-instrumenten te meten is, maar die eerder op het hogere, energetische niveau werkzaam is.

We zouden het kunnen vergelijken met de manier waarop muziek, kleuren en geuren (etherische olie) ons op een positieve manier kunnen inspireren en onze persoonlijkheid op een hoger plan tillen. De Bachbloesem die van toepassing is voor een bepaalde persoon of dier op een bepaald ogenblik, resoneert met de emotie van die persoon of dat dier.

Kan je afhankelijk worden van Bachbloesems zoals van bepaalde medicatie?

Neen. Het zijn niet de Bachbloesems zelf die je leven weer op het spoor brengen. Ze creëren als het ware een soort van adempauze waardoor je ZELF gemakkelijker weer je leven op het spoor krijgt. Ze verzachten de weerstand die je mogelijks bij een bepaald gevoel of een bepaalde situatie hebt waardoor je makkelijker een zicht krijgt op de situatie om vervolgens tot positieve actie te komen.

Nog andere vragen? Stel ze hier of stuur een mail naar sandra@zosandra.be