Dit is mijn huis, Porquerolles, Zuid-Frankrijk. Een plek waar ik wil ZIJN. Een eiland, mijn eiland. Enkel verkeer in de grote straten, die er niet veel zijn en verder alleen elektrische wagentjes, fietsen en wandelaars. In de zomer heel veel, nu in september redelijk veel. Ze worden om het uur met een grote boot gedropt, gaan eten, fietsen, wandelen of op het strand zitten en met een grote zucht zie ik dat laatst vertrekkende boot van de dag de meute wegdragen om niet meer terug te komen. En toch heb ik geen last van al die mensen. Ze verspreiden zich over het hele eiland en komen allen weer samen in de hoofdstraat naar de haven waar hun boot ligt te wachten. Je komt ze natuurlijk wel eens tegen als je zelf gaat wandelen, maar het is niet overdreven.

Ik voelde dat ik hier naartoe wou deze keer en ik wou er een drie uur lange boottocht (met eigen boot) op een vrij beweeglijke zee voor trotseren. Om dan hier te arriveren, aan te leggen en thuis te komen. Bij mezelf en op de plek hier.

Ik was de voorbije tijd echt het Noorden kwijt. Vooral op ‘wonen en werken’ gebied, al meer dan tien jaar mijn uitdagingen. Die eigen plek om in thuis te komen en niet in een ander zijn of haar woning. Het is alsof dat hier wegvalt die nood, hoewel het zou kunnen terugkomen als ik hier lang zou blijven. Maar het zou ook kunnen dat ik hier kan thuiskomen bij mezelf en dat het nu net dat is wat ik nodig heb en al zo lang zoek.

M’n eigen praktijk waarin ik mensen zoveel wil geven dat ik op de duur zelf niet meer weet ‘wat wel en wat niet’. Na een weekendje bij mijn Bachteacher Gerda in Muiderberg vorige week, waar het over Bachbloesems voor dieren ging, wat ik ook doe, voelde ik: mensen en dieren helpen met hun emoties is écht mijn ding. Dat was óók thuiskomen!

Last but helemaal niet least, integendeel, wil ik er ook zijn voor dieren. Het is wondermooi te zien wat de bloesemremedies voor dieren kunnen doen. Dus voor hen wil ik er absoluut ook zijn.

Dus uiteenlopende onderwerpen of niet, ze zijn alledrie mijn passie, en dus doe ik ze alle drie!

Waar kan ik jou (of je dier) mee helpen?