Ik kreeg een brief van mijn sociaal secretariaat en als titel, in grote vette letters: DE PRIJS VAN DE ZEKERHEID. Mja, stof tot schrijven, dacht ik.

Hoe zeker willen we allemaal niet zijn dat ons leven de ‘juiste’ richting uitgaat, dat we de juiste beslissingen nemen, dat we het juiste pad volgen, dat we (snel) genezen, dat we ons (snel) beter voelen, dat we (snel) weer fit en energiek zijn? Zit dat gevoel ook in jou, dat je wil dat je leven op de rails is? Ik voel dat wel eens…

Ik durf wel eens enorm twijfelen. Over kleine, maar ook over grote beslissingen. Mijn motto is dan: ‘kiezen is verliezen’. Als ik dan een beslissing neem, heb ik soms snel weer spijt om het verlies van de voordelen van de andere keuzemogelijkheden. Hierdoor verlies ik wel wat ‘levenstijd’. Aan de andere kant zei Confucius: ‘Twijfelen is de wachtkamer van inzicht’. Dus dan zeg ik foert tegen ‘ik MOET NU beslissen’, ga in de wachtkamer zitten, vertrouw erop dat het antwoord zal komen en ik neem de bloesemremedie Scleranthus (Hardbloem).

Hardbloem is de bloesemremedie die kan zorgen voor meer innerlijke stabiliteit en besluitvaardigheid. Dan kan ik veel beter de verschillende mogelijkheden evalueren en met zekerheid een keuze maken. Zonder piekeren of overanalyseren. De antwoorden komen.

President Roosevelt zei ooit: ‘Soms is het beter in het leven een beslissing te nemen, want zelfs als het later blijkt de verkeerde te zijn, dan heb je tenminste een les geleerd’. En zo is het! Maar dat vindt een Scleranthus nu net het moeilijkste, het inzicht dat verkeerde beslissingen eigenlijk niet bestaan.

Herkenbaar? Wil jij ook ‘zekerheid in een flesje’? Dan maak ik graag voor jou een individuele samenstelling die je de nodige rust en zekerheid kunnen geven. Stuur me een mailtje op Sandra@zosandra.be met je telefoonnummer (of klik hier) en ik bel je gratis op om te bespreken hoe ik je kan helpen.