Gentiaan

De gentiaan heeft purperrode bloemen die zich verbazend snel openen en sluiten naargelang de temperatuur en het licht. Er zijn observaties gedaan, waarbij de gentiaan zijn bloemblaadjes opent in minder dan 20 seconden wanneer de wolken plaats maken voor de zon. Maar tijdens een bewolkte dag blijven de bloemen gesloten, met als voordeel een langere bloeiperiode. Beide kenmerken typeren de genitaanpersoon in negatieve gemoedstoestand: hij is opgetogen als alles goed gaat, maar als het even tegenzit, is hij snel ontmoedigd.

De bloesemremedie van gentiaan helpt hier om een zekere stabiliteit en vertrouwen te behouden in de goede afloop ondanks een mindere dag.

Dokter Bach zei: ‘ Als je de kans hebt om naast de kleine gentiaan plaats te nemen op een heuvelrug, dan begrijp je wat hij je wil zeggen.
Onder moeilijke omstandigheden zoals droogte, vertrapt worden door wandelaars of half weggevreten door konijnen, blijft hij standvastig en vol vertrouwen verder groeien en doet hij het wonderwel goed’.

We krijgen allemaal op z’n tijd tegenslagen te verwerken. Op financieel vlak, het verlies van een job, slechte resultaten op school, het verlies van een geliefde, ….
We kunnen hierdoor zwaar teleurgesteld tot zelfs ‘down’ zijn.
Voor zij die té lang ontmoedigd zijn en bij de pakken blijven zitten, ontwikkelde dokter Bach de bloesem van de gentiaan.
Deze remedie is tevens geschikt, zo bleek later, voor zwartkijkers en voor mensen met een zeer sceptische instelling die alles waarvoor ze geen bewijzen zien, in twijfel trekken.

Als je dus de bloesemremedie van de gentiaan tot je neemt, krijg je de nodige mentale veerkracht en zal je je herpakken en met hernieuwde moed en vertrouwen vooruit kijken. Je beseft dat elke tegenslag een kans op bijleren in zich draagt.
Als je jezelf betrapt op het feit dat je de dingen zwart inziet of vaak niet kan geloven zonder bewijzen te zien, kan gentiaan zorgen voor en meer positieve instelling, geloof in het goede en innerlijke zekerheid.

? Sandra