Kim stuurde me deze week een prachtig gedicht van Rumi, De herberg, en vroeg me of er een Bachremedie bestaat die je kan helpen te aanvaarden dat alles is zoals het is. Natuurlijk! Eerst het gedicht:

Dit mens-zijn is een soort herberg: elke ochtend weer bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij!

Zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.

Misschien komt hij de boel ontruimenom plaats te maken voor extase…

De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns en vraag of ze erbij willen komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt.

De hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd om jou als raadgever te dienen.

Willow (foto)

De ene mens heeft het in onze maatschappij al wat minder goed dan de andere. Sommigen hebben nu eenmaal meer tegenslagen, minder financiële mogelijkheden of een minder goede gezondheid dan anderen. Als je daardoor verbitterd, haatdragend of een echte zwartkijker bent, dan kan de bloesem wilg (willow) hulp bieden. Volgens Dr. Bach leert willow ons vredig ons lot te aanvaarden en met een meer positieve en dankbare instelling voor de dag te komen.

Van hinderende beleving naar het talent of de kracht

Van verbittering naar vredige aanvaarding, van anderen de schuld geven voor je mindere lot naar verantwoordelijkheid nemen voor je situatie, van wraakzucht en kwaadheid naar constructief nadenken voor een beter lot, van zwartkijker en enkel oog hebben voor het negatieve naar optimisme en vertrouwen in een goede afloop.

Zou jij willow kunnen gebruiken? Ik heb hem zeker ook al genomen als ik me een beetje ‘slachtoffer’ voel van een situatie. Meestal in combinatie met andere bloesems die ik op dat moment nodig heb. Er mogen immers 6 bloesems in één flesje.

Welke emoties zouden er bij jou in balans mogen gebracht worden? Laat het me weten hieronder en/of contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek zodat ik je meteen kan zeggen of er voor jouw gevoelens remedies zijn.