Hoe meer je hecht aan het hebben of nodig hebben van een bepaald resultaat, hoe onwaarschijnlijker het is dat je het krijgt. Met andere woorden: hoe meer je denkt dat iets op een bepaalde manier moét gaan, hoe meer je je verzet tegen de gedachte dat het NIET precies zo zal zijn. Alles waar je aandacht aan geeft, blijft bestaan. Dus focus je op een positieve en dankbare manier op het gewenste resultaat, alsof je het al hebt, maar pin je er niet op vast dat het resultaat exact zo zal zijn als dat waar je je op gefocust hebt.

Het gaat erom dat je ermee stopt om je hechten aan het resultaat van iets (gelijk wat) maar loslaat en vertrouwt. En dat geldt vooral voor ALLES: je relatie(s), je werk, je gezondheid…

Met deze drie stappen, kan je onmiddellijk ontspannen en vertrouwen:

  1. Als je er erg aan hecht dat iets vervelends NIET zal gebeuren, ben je eigenlijk bezig om het te versterken.
  2. Hoe minder bang je bent voor de ongewenste zaken, hoe sterker je wordt in het creëren van de dingen die je wel graag wilt!
  3. Hoe meer je je gehechtheid aan het resultaat los kunt laten – hoe meer je erop vertrouwt dat de goede dingen zullen gebeuren – hoe beter je in staat zult zijn om gewenste veranderingen in je leven te creëren.

Er is een boeddhistisch gezegde: ‘Hechting aan het resultaat is de basis van al het lijden’.

Ik ben het er mee eens: hoe meer je hecht aan een bepaald resultaat, hoe meer je je verzet tegen allerlei andere dingen die zouden kunnen gebeuren. En daardoor zorg je er juist voor dat wat je niet wilt, gebeurt. Het lijkt ironisch, maar hoe meer je de behoefte voelt dat iets op een bepaalde manier zal zijn of gaan, hoe onwaarschijnlijker het is dat je het ook echt zult realiseren.

Dus de meest geavanceerde ontspanningsmethode die je ooit zult vinden, is dat je je nergens druk om maakt, niets wenst en tevreden bent met het leven zoals het nu is. Dan zal alles naar je toe komen. Maar dát moet je natuurlijk weer niet wensen 😉

Wil je leren hoe je je leven een nieuwe wending geven zodat je foert kan zeggen tegen je oude patronen en bijgevolg relaxen en gewoon gelukkig zijn? Kom naar onze gratis maancirkels tijdens volle en/of nieuwe maan.