Geschreven op 22 december 2018 om 18u15 in Santa Eulalia, Ibiza

Het loslatingsproces na een verbroken relatie – ook al verbreek je ze zelf – is niet niks. Als je niet meteen op of in een nieuwe relatie springt, zit er niks anders op dan tijd met jezelf door te brengen en te helen wat voorbij is. Het verdriet helen dat van tijd tot tijd de revue passeert als je die andere persoon hoor of ziet, als je gewoon aan hem denkt of als je herinneringen op je pad krijg. Zoals hier in het prachtige Ibiza, Santa Eulalia. Ik ben mezelf enorm dankbaar dat ik mij deze minivakantie cadeau gedaan heb. De zon, de zee, ik heb hen enorm gemist. Ik heb hen nodig om mij op te laden, dat is een feit. En hier in Ibiza kon ik opladen.

Elke dag wandel ik langs het haventje, waar ik de bootjes en boten zie, waar ik de sfeer weer opsnuif van mensen op boten, piepende en krakende touwen waarmee de boten aan de kade vasthangen, restaurantjes met zicht op de rustende boten, de ‘capitainerie’ waar je naartoe moet als je in een haven aangelegd hebt met eigen boot om je papieren af te geven en je ligplaats te betalen. Het eerste wat ik hier deed als ik aankwam in Santa Eulalia is naar de capitainerie gaan! Ik moest gewoon! Ik moest mezelf die herinnering doen herbeleven om ze te doorvoelen en om ze te helen. En de traantjes mochten stromen. 

Ook traantjes van geluk heb ik hier gelaten en het grootste deel van mijn dagen liep ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Gelukkig dat ik ook graag tijd met Sandra doorbreng op deze toch wel magische plek. Dit dorpje heeft alles wat ik nodig had: ik woon op een tof appartementje met zicht op zee, de zee is op wandelafstand, de restaurantjes waar ik lekker en prijslijk vegetarisch kon eten en minstens vier biowinkeltjes! De zon en dit alles, meer had ik niet nodig. En Laura, de zon, die heeft haar best gedaan voor mij en ik ben haar enorm dankbaar. Ik heb zowaar een kleurtje! 

Terwijl ik dit schrijf, zit ik met mijn MacBook aan mijn eettafel op mijn appartementje met een Aperol Spritz (ook een herinnering de vakanties) en… met zicht op de opkomende en zich ten volle aan mij schenkende volle maan! 

Maar ik ging het over mijn Engel hebben.

Hoe pijnlijk de scheiding ook kan zijn, ik denk dat ik ze moest doen. Maar ik kon het niet. Ik kon het niet alleen. Ook al hoor je het misschien alleen te doen. Ik had het al alleen gedaan. Toen ging ik weer terug. Ik kon het niet, dacht ik. 

Toen heeft het universum beslist dat één van mijn Engelen ingezet mocht worden onder de menselijke vorm van mijn huisgenoot sinds 1 juli: bewustzijnscoach en handanalyste Zenobi. Ze ziet er niet alleen uit als een Engel, ze ís er één, ik weet het zeker. Zonder haar had ik het niet gekund. Zonder haar zou ik het nu nog niet kunnen. Met alle geduld van de wereld hoort ze mij aan met telkens opnieuw hetzelfde verhaal, vaak in tranen: ‘ik voel me schuldig’, ‘ik mis hem’, ‘wat zou hij nu aan het doen zijn zonder mij?’, ‘wat doe ik hem toch aan?’, ‘wat als ik spijt krijg?’, ga zo maar door. Elke keer opnieuw vertelt ze mij hoe dit proces in elkaar zit en het enige wat ze me adviseert te doen is: ‘Laat het zijn, jij mag er zijn zoals je bent en zoals je je nu voelt, laat al je verdriet er zijn en heel.’

Als ik thuis op de zetel kruip om te huilen, brengt ze me thee of een voetbad. Nu ik in Ibiza ben, zorgt ze voor mijn hondje Lotje. Ik kan niet vertellen hoe dankbaar ik ben dat zij er is. 

Het gaat natuurlijk ook vaak goed met mij, gelukkig maar. En in mijn en haar goede momenten ontstaan er samenwerkingsplannen. En worden die uitgewerkt en tot stand gebracht. Met veel plezier en met heel ons hart coachen wij nu samen mensen op hun pad naar eenwording met zichzelf, het enige wat nodig is en van waaruit alles verder ontspruiten kan. Lees hier over het unieke traject dat je bij ons kan volgen.  

Wil je ons (eerst) beter leren kennen? Zien, horen, voelen wat Zenobi doet, wat ik doe, wat we samen doen als coaches? Kom op vrijdagavond 4 januari naar onze nieuwe maancirkel en/of op 18 januari naar onze volle maancirkel (telkens om 19u30) in het Balance & Harmony huis in Brasschaat. 

Tijdens de volle maan kunnen je gevoelens en emoties hun hoogtepunt bereiken. Je hoofd zit vol, net als de maan. Je kan meer onrust ervaren en ook je omgeving reageert gespannen. Wij leren jou anders met deze gevoelens om te gaan en ruimte voor jezelf te nemen om in gespannen tijden tot rust te komen. Heling en inzicht zijn aan de orde. Volle maan is een unieke kans om even stil te staan en patronen die zich herhalen op een mooie manier af te sluiten. Een tijd om naar binnen te keren en te helen. 

Nieuwe maan daarentegen staat voor een nieuw begin en is het ideale moment om plannen te maken en iets nieuw te creëren voor jezelf. Wij helpen je om krachtige intenties neer te zetten om je wensen en dromen te realiseren. Zodat je je eerste stap durft zetten naar een nieuw begin. Een tijd om naar buiten te treden en actief te zijn. 

De maancyclus is als een cyclus van wedergeboorte: afsluiten en (her)beginnen. Je leven zal er een stuk aangenamer uitzien als je het ritme van de maan volgt. 

Praktisch: 

Wij verwelkomen jou in ons Balance & Harmony huis in Brasschaat. Met een warme tas thee en een gezellige sfeer kan je bij ons tot rust komen.

We starten om 19u30 (gelieve tijdig aanwezig te zijn)

Er is ruimte om te delen en je bent vrij om te zeggen wat je voelt. Wij gaan samen met jou mooie intenties neerzetten zodat je kan afsluiten en manifesteren. We geven je makkelijke tools mee om er thuis verder mee aan de slag te gaan.

GRATIS inkom.

Wel inschrijven: sandra@zosandra.be